måndag 30 april 2012

Härligt att gå i skogen denna tiden på året. Fåglar som kvittrar, hackspetten med sitt välkända ljud som hamrar på träden. Smältvatten som letar sig fram till bäckar och åar. När jag gick där på stigen hörde jag hamrande ifrån nått av träden i närheten. Jag stannade till o lyssnade för att försöka hitta den lilla krabaten,  Efter ca 5 min fick ja syn på han och han på mig vilket fick han o gömma sig bakom trädstammen. Men skam den som ger sig. Efter ytterligare ett par minuter fick jag syn på hacke igen.

söndag 29 april 2012

Inte den bästa av bilder men ganska rolig. Det är trångt i luftutrymmet nu på våren över våra åkrar och ängar. Här är 2 flockar som passerar igenom varandra.

lördag 28 april 2012

Denna bilden är tagen under något av mina första försök att hitta vilt i skogen. Under den här tiden hade jag bara mitt 18-55 objektiv som följer med när man köper kamera. Kommer ihåg de mycket väl, mötet med detta fina rådjur. Såg han långt bort på en äng, klockan är runt två tre på natten. Först kröp jag längs ett dike för att sedan åla mig igenom några buskar. Där tog de stop, bara öppen terräng. Det var här jag skulle ta mitt första kort på rådjur. Men ack så långt bort han var skulle ju inte bli mer än en prick på kortet. Det var då som allt vände. Rådjuret börjar sakta beta sig fram mot mig. Detta kunde ju inte vara sant. När denna bild bränns in i kamera står han 15 till 20 meter ifrån mig. Hjärtat pumpar på för brinnande livet i mig av spänningen i detta möte. Några sekunder efter detta foto vänder han sig om snabbt och springer till skogs. Efter detta möte blev jag helt säker på att detta skulle bli min nya hobby.

torsdag 26 april 2012

Hittade denna när ja kollade igenom mina bilder ikväll. Den är tagen sent i höstas en riktigt dimmig eftermiddag. Tjädrarna som finns här i ett av dom tidigare inläggen är från samma dag. Skogen har så många skepnader beroende på väder o vind.  En dag när solens strålar letar sig ner mellan trädkronorna och lyser upp en liten bäck som sakta rinner fram genom skogen. Vad kan vara trevligare än det? eller vad kan vara hemskare än att gå på en smal stig mitt i natten under ett åskväder när det ösregnar. Vinden viner i trädkronorna löv och grenar slits ifrån träden och faller mot marken. Blixtarna lyser upp skogens buskar och träd för att visa skuggor av alla möjliga hemska monster och väsen. Då kan det vara ganska skönt att få sitta hemma o bara titta på bilder..

söndag 22 april 2012

I eftermiddag var jag med pojken på ridskolan. Då passade jag på att ta en lite tur i skog o mark. Jag går längs en åkerkant och få se tre stycken storspovar som sitter på en liten kulle. Jakt instinkten sätter igång, här ska fotas storspov. Som vanligt har jag väl inte rätta knycken på det där varpå spovarna lyfter till skyn. vad jag inte visste var att bakom kullen satt ytterligare ca 30 storspovar. Så under ett par snabba sekunder var det bara o göra de bästa av situationen.
Mackens Roy & Roger hur länge sen var inte dom gick på Tv. Skulle inte ha nått emot att dom körde den serien igen.
Ännu ett guldkorn från Galenskaparna. Mannen från hembygdsföreningen som sjunger om alla skogens djur som finns i skogen. Här kan jag säga att tårarna flödar på max.

I helgen har jag varit i lycksele för att se After Shave Galenskaparna på hotell lappland.
Vilket uppträdande de var, dom levererade helat tiden. Som vanligt kunde jag inte lämna kameran hemma för vem vet vad som kan dyka upp. En och en halv timmars helt underbar galenskap med många av deras mest kända figurer och roller. Vem minns inte denna gubben med sina finurliga knep och knåp.
Hå o hej med farbror Frej.

Blir nog en och annan bild till senare....

fredag 20 april 2012

Jag tycker kråkan få vara med 2 gånger. :) 
I Oktober förra året var jag nere i Ö-vik. Under en promenad visade denna kråka upp sina konster för mig. Han stod där vid strandkanten o hoppade säkert 10 -15 gånger innan han flög iväg en liten runda för att sedan landa och göra ytterligare några hopp. Möjligtvis kollade han in sin egen spegelbild vid strandkanten vem vet.

torsdag 19 april 2012

I November 2011 tog jag en tur till min hemstad Huskvarna för att hälsa på. Och det kunde ju inte vara bättre planerat för under tiden jag var där skulle My Virtue spela på Ztyle i jönköping. Sångaren i det bandet ( Anders El Masry)  är min barndomskamrat  och en av dom som står mig närmast. O vilken tur att ja tog med min kamera. Har försökt göra en trevlig bild av den spelningen så som jag upplevde den.
Om man vill veta mer om My Virtue kan man ju besöka deras hemsida.  www.myvirtue.se

onsdag 18 april 2012

En liten tur blev det i dag när jag körde hem en god vän. Vid vägkanten satt denna fina Tofsvipa. Tänkte den kunde få en plats här. Tyckte denna passade bra som svartvit.

tisdag 17 april 2012

Bilden är tagen förra sommaren vid Järnäsklubb. Denna kråka funderade länge på vad ja var för nån konstig fågelsort. De ser nog ut så när man har ett stort objektiv i ansiktet. Kråkan satt o modellade länge på marken innan han flög o satte sig i lövverket i en björk. Ena stunden gömde han sig i löven för att sedan hoppa ut på grenen o kika på mig. Det är ganska fantastiskt med dessa möten man får med djuren i vår natur. Längtar till nästa gång.

måndag 16 april 2012

Det är väl nu när det är vår man ska börja titta igen på bilderna man tagit i vinter och minnas hur kallt
det var. Den här dagen bilden är tagen var det storm. Vägen som jag körde på syntes knapp ibland ändå ska men ge sig ut o fota. Men hade jag stannat hemma den här dagen skulle inte denna bilden finnas.

söndag 15 april 2012

Efter en lång vinter börja våren synas mer och mer. Men det är fortfarande mycket snö kvar. Har varit på en trevlig tur med hundarna i skogen. Idag lyckades hundarna med att skrämma iväg några fåglar, vilken sort vet ja inte men tror det ev är tjäder. Om det är nån som vet så är kommentarer välkomna.

onsdag 11 april 2012

Efter nio år i Västerbotten fick ja uppleva riktigt norrsken. Det var helt magiskt. Tyvärr så hade jag inte så många tillfällen att åka o leta ett riktigt bra ställe att fota på. Men det kommer alltid en nästa gång.

måndag 9 april 2012

1.Vad gör vi här? 2.Hur gamla är vi? 3.Vad har vi varit till? 4.Vem har satt oss här? 5.Är vi förbrukade eller går de att använda oss? 6.Kommer någon att använda oss? 7.Och om dom använder oss, till vadå? 8.Låt oss säga att någon nu använder oss igen, vart hamnar vi då?

Ja ibland kan man ställa många frågor som ingen vet svaret på. Fast på några av frågorna vet vi ju svaret.

Fråga 5.
Ni går att använda det gäller bara att hittas av rätt person.
Fråga 6.
Ja ni blev just använda av nån hobbyfotograf.
Fråga 7.
 Ni kommer bli ett trevligt foto som man kan titta på o ställa sig en massa frågor om vart ni  kommer ifrån och hur ni hamnade här
Fråga 8.
Troligtvis hamnar ni på någons blogg.

Det är inte bara vackra och söta saker som är värt att titta på. Ibland ligger de nått gammalt slitet som fångar ens uppmärksamhet. Den här dagen var de några rostiga burkar och en flaska.

söndag 8 april 2012

Ett par underbara timmar i skogen med hundarna. Idag såg vi inte några kul djur att fota men vad gör de när träden bjuder på första tecknen att våren är på väg.

torsdag 5 april 2012

Och så stod den bara där vid vägkanten. O jag som varit o letat som en tok i skogen.