tisdag 1 maj 2012

I dag hände det. Var ute och körde runt Vännäs när jag såg en räv smyga omkring på en åker. Där satt två tranor några tofsvipor och flertal storspovar troligen helt ovetandes om räven. Men som vanlig var den utom räckhåll för min kamera.
Jag svängde runt bilen för att försöka få bättre läge på andra sidan åkern. Stannade så att jag hade ca hundra meter skog mellan mig och åkern. Spänningen var total, var de nu det skulle ske.
Sakta men säkert tog jag mig fram dom hundra meterna till skogskanten. Jag kröp bakom en gran framför granen mot åkern fanns lite björkris. Jag såg räven ungefär sjuttio mer ifrån mig sakta lunkande mot mig. Fick nåt foto på långt avstånd sen försvann den.
Granen och riset framför skymde sikten på just de ställe där räven försvann. Jag vågade inte resa mig upp för då skulle ja säkert skrämma iväg räven, som jag så gärna ville ha ett bra foto på.
 Det var då det hände det som inte fick hända. Framför mig på ett avstånd av ca två till tre meter dyker ett rävhuvud upp. Räven stirrar rakt på mig och jag på räven.
Jag får upp kameran hittar av räven i linsen och trycker av...inget händer... lyfter fingret snabbt igen  och trycker till...men nu  var räven inte längre framför mig utan på väg ifrån mig, det jag fick med var en oskarp bild av en räv som med  snöskvätt försvinner bort över åkerkanten och in i skogen.
jag vet inte vem av oss två som vart mest chockad över att träffas så plötsligt men det är nog ett minne för livet både för mig och räven.

3 kommentarer:

 1. En fin ung räv

  SvaraRadera
 2. Mycket händer när man är ute i naturen, Var ut igår för att kolla bäver, såg tre en försvann så vi gick närmare, och då fick vi syn på en älg på andra sidan,jag var så fokuserad på den, plötsligt viska gubben,,rör dig inte och i ögonvrån får jag syn på bävern ca 3.5-4 meter ifrån mig och ingen kamera typiskt, såg även gräsänder, 2tranor , 6 älgar, 1 räv..Händelserik 1 Maj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar ha varit en händelserik 1 maj för många i vår natur.
   det här mötet med räven glömmer ja inte.

   Radera